De zaalcompetitie is al meer dan halfweg ondertussen. De meeste teams moeten nog 4 wedstrijden spelen. Hoe staan we er ondertussen voor?


Onze U5, U7 en U9 groeien nog elke week. Zowel in aantal korfballers en korfbalsters als ook in spelplezier! Onze groep van U5 en U7 is ondertussen al met bijna 30!

Onze U11 spelen nog geen competitie maar spelen wel al wekelijks een wedstrijd. Hier zitten veel spannende wedstrijden tussen, waarbij er al werd verloren, gelijk gespeeld en gewonnen.

Onze U13 staat momenteel 2e in hun reeks. Ze spelen dit weekend tegen de koploper Catba. Met een ruime winst zouden ze eventueel nog over Catba kunnen springen naar de eerste plek. 

Onze U15 is duidelijk heer en meester in hun reeks. Ze staan los aan de leiding en scoren aan de lopende band. Ze scoorden zelfs al eens 21 doelpunten in één wedstrijd. Erg knap van deze youngsters!

Onze U17 staat vijfde en voorlaatste in hun reeks. Ze wonnen een thriller tegen de Vikings met 8-9 en speelden knap gelijk tegen Temse. Winnen tegen de laatste dus en misschien nog wel ergens gaan stunten de komende wedstrijden?

Onze U19 heeft een moeilijk seizoen en slaagde er nog niet in om punten te pakken in de zaal. Vorige week waren ze er dichtbij met een 23-24 verlies tegen Voorwaarts. Blijven strijden!

Onze recreanten spelen geregeld wedstrijden met hun team. Dit weekend (3/2) komen ze in actie in de Sporthal van Limes.

Onze gewestelijken staan stevig in de middenmoot van het klassement. Ze wonnen al 5 keer en verloren al 5 keer. Op het einde van het seizoen hopelijk een positive balans?

Onze B-ploeg staat voorlaatste en heeft het nog moeilijk om de soms goede prestaties door te trekken over alle wedstrijden.

Onze A-ploeg staat momenteel op de 5e plek in een erg spannende competitie. Alle teams liggen nog dichtbij elkaar.

Enkele interessante statistieken:

  • Er werd al door 17 verschillende spelers/speelsters gescoord in ons A-team.
  • Hier springt het meest in het oog: onze Dami die de korf erg goed weet hangen de laatste weken en de 16-jarige Mette met 3 goals op 20 minuten
  • Emma die met haar 11 gescoorde vrijworpen de beste vrijworp van alle dames in België in de hand heeft (en ook maar één heer haar moeten laten voorgaan). Haar concurrenten bengelen ver achter met 5 a 6 gescoorde vrijworpen.

We spelen nog twee belangrijke thuiswedstrijden:

  • Zaterdag 3/2 tegen Leuven
  • Zondag 25/2 tegen Scaldis

Supporters op post! Bij beide thuiswedstrijden zullen onze jeugdspelers mee mogen oplopen. Kom in je Sikopi tenue naar de wedstrijd en je mag mee oplopen met de A-kern.