Kom nu kennismaken met onze vereniging!

Sikopi biedt plaats aan zowel actieve als passieve sportievelingen, aan mensen van alle leeftijden die recreatief dan wel op hoog niveau aan teamsport willen doen, aan mensen die hun steentje willen bijdragen aan onze goede jeugdwerking, het supporterslegioen komen versterken of gewoon gezellig een pintje komen drinken aan onze toog.

Visie – waar staan we voor?

Sikopi is een familiale sportvereniging waar zowel recreatief als competitief gekorfbald wordt, zonder onderscheid van geslacht, leeftijd, talent of afkomst. Korfbalplezier en korfbalambitie gaan hand in hand en versterken elkaar. Een goede jeugdwerking is van cruciaal belang en de inzet van vrijwilligers vormt de basis van onze club, die een pioniersrol vervult in het Belgische korfbal.

Missie – waar willen we naartoe?

De focus van ons clubbeleid richt zich op volgende peilers

  • continue ledenwerving, zoveel mogelijk leden
  • in alle leeftijdscategorieën minstens één team
  • focus op een kwalitatieve jeugdwerking
  • duurzaamheid
  • sociaal betrokken & familiale omgeving
  • financiële stabiliteit

Het succes van Sikopi staat of valt met een goede jeugdwerking. Dit vergt inspanningen van de hele club: gedreven jeugdtrainers om jongeren van zes tot achttien jaar op te leiden in een aangenaam kader, helpende ouders die de club mee dragen, talloze vrijwilligers die daar waar nodig een handje toesteken en topspelers die samen met hun coach elke week opnieuw de eer van Sikopi hoog houden. Hoewel erg ambitieus op sportief vlak wil Sikopi uiteraard ook plaats bieden aan recreatieve sportbeoefenaars. Kortom: wij zijn fier op onze club en nodigen jou uit om beter kennis te maken met korfbal in het algemeen en Sikopi in het bijzonder!

Korfbal is…

...topsport - onze eerste ploeg speelt reeds jaren aan de top van het Belgische korfbal en is permanent aanwezig in de sportmedia.

...een opvoedende sport - we houden rekening met elkaar, verzorgen het materiaal en nemen na het sporten een douche.

...een recreatieve sport - ook minder fanatieke sporters kunnen een balletje komen gooien.

...een veld & zaalsport - per seizoen worden er twee competities gespeeld - een veldcompetitie in twee delen : een voorronde (van eind augustus tot november) en een eindronde (van maart tot eind mei) - een zaalcompetitie tijdens de wintermaanden (november tot eind februari)

...de enige echte gemengde teamsport - 4 "dames" en 4 "heren" vormen samen één ploeg. Zij moeten samenwerken, enkel zo kan je tot scoren komen.

...balvaardigheid - we geven knappe passen en laten ons de bal niet afsnoepen!

...shotkracht - we willen natuurlijk winnen, en daarvoor moet je doelpunten scoren.

...snelheid & bewegelijkheid - wie snel is flitst zijn tegenstrever voorbij en kan vrij doelen.

...clubleven en gezelligheid - er is een boel te doen op Sikopi : stage voor de jeugd, sinterklaasfeest, feestjes, etentjes of we maken gewoon een praatje in onze kantine, gelegen op het rustige Linkeroever aan de middenvijver

Kortom, Sikopi is van iedereen en voor iedereen. Meer informatie vind je uiteraard op de andere pagina’s van onze website. Je kan ons steeds contacteren via sikopi@korfbal.be. Of kom eens een kijkje nemen naar een van onze thuiswedstrijden om de clubsfeer op te snuiven.

Tot binnenkort op Sikopi!