Op zondag 16 juni 2024 organiseert SITRAPI zijn eerste Toertocht voor wielertoeristen. De afstanden die kunnen gereden worden zijn 70 en 110 kilometer. Er zal een familietocht  van 20 kilometer worden ingepland. Deze (hopelijk) zonnige dag sluiten we af met een BBQ. Zeer binnenkort volgt er meer informatie.


Hoe heeft iedereen het er in 2023 nu vanaf gebracht? Hier volgt een kort overzicht.

Brandweermannen Stijn (plaats 21 in de stand) & Seppe (20) moeten dringend een tandje bijsteken en hangen al het hele jaar aan de spreekwoordelijke rekker. Het zijn beide sportieve jongens dus hun mogelijkheden en potentieel blijft groot en iedereen gelooft erin! Xander (19) is onze enige lid uit de kern van Sikopi en nog maar net aangesloten. Hij lijkt gemotiveerd, maar het is afwachten. Voor hem zijn er grote verantwoordelijkheden bijgekomen. Voorzitter Steven (18) reed al eens elektrisch mee. Deed toen heel veel kopwerk, maar heeft vele, vele, vele andere bezigheden in het weekend dus niet makkelijk voor hem om aansluiting te vinden met de middenmoot. Rob Van de Velde (17) toonde veel potentieel maar lijkt geen fan van de winter. Wel heel leuk om achter te rijden! Dennis (16) maakte een zeer spectaculaire 'Remcotiaanse' start net na de zomer, maar toonde al snel trekjes van een 'saloncoureur'. Afwachten wat 2024 gaat brengen voor hem, maar zijn start was echt veelbelovend (altijd geweest trouwens).

Danny (15) wil geregeld graag mee als je het vraagt in de week, maar op zaterdagavond vergaat de goesting hem al eens. De gezelligste babbel vinden we allen bij hem dus de hoop is groot dat we hem meer zullen zien. Jan (14) sloot ook pas na de zomer aan maar toont veel potentieel voor 2024. We zijn er zeker van dat Jan snel gaat klimmen in de rangschikking. Christoph (13) heeft wat last van de korfbalwedstrijden op zondag (net als Philip) maar doet geregeld kopwerk en steekt zich zeker niet weg. Jeroen (12), steeds scherp als een mes,  doet het uitstekend. De vele trainingen voor de halve marathon gooiden echter roet in het eten.

Andrea (11) en Patrick (10) zijn doorwinterde wielertoeristen maar we hebben gemerkt dat dit wel met de nadruk op 'toeristen' is. Die twee zijn meer op reis dan dat de meeste onder ons op het werk vertoeven. Naast Andrea rijden kan je echt zuur opbreken aangezien je niet kan blijven 'luisteren'. Praten op hetzelfde tempo kan voor ademhalingsproblemen zorgen. De middenmoot is met deze buitenlandse toeristenfrequentie, echt het hoogst haalbare. Rob De Roeck (9) is onze jongste deelnemer en heeft in feite altijd heel veel goesting tot het moment dat hij de eerste 2 stappen uit zijn warme nestje moet zetten op zondagochtend. Dat zijn de twee moeilijkste stappen voor hem. Voor de rest trapt hij lustig mee met de rest. Frank (8) komt altijd meerijden, als hij niet in Spanje zit. Hiermee is veel gezegd want 50% van de tijd zit hij in Spanje. Frank is echter een wielertoerist van heel hoog niveau, voor zijn leeftijd, en doet geregeld kopwerk. Jorg (7) prijkt op de zevende plaats in de rangschikking. Tot ieders verbazing. Als je hem zelf bezig hoort lijkt een podiumplaats makkelijk binnen handbereik, maar de meeste anciens beseffen dat hier wel wat meer bij komt kijken. Toch een heel knappe prestatie. Bruno (6) doet het uitstekend, komt regelmatig en heeft altijd een heel aangename babbel bij.

Onze wielerclub heeft iets met Spanje, want ook de meest doorwinterde wielertoerist, Peter (5), moeten we al eens voor een langere tijd missen. Toch is Peter de man, die als hij in België is, steeds op zondagochtend present is. Als hij de kop neemt, gaat het soms ineens te snel, maar dan is er broer Jan die hem 'letterlijk' terugfluit. De rest van ons vindt dat niet erg. Philip (4) heeft een brede rug. Leuk om achter te rijden. Al dat geprietpraat is voor hem niet altijd nodig. Philip doet het gezien zijn korfbalbezigheden op zondag wel heel goed in deze rangschikking, maar mist toch net het podium.

Op het huidige 'virtuele' podium staat Jurgen (3) op de derde plaats. Bijna altijd present als hij de fietswinkel niet moet openhouden. Iedereen die al eens een lekke band had, was heel blij dat Jurgen erbij was. Jurgen is de man die steeds onmiddellijk in de bres springt. Walter (2) staat op de tweede plaats. Het wordt ten slotte wel heel lastig om Guy (1) nog van het podium te stoten. Onze wegkapitein. Niet verwonderlijk de man met de meeste discipline en kilometers uit onze groep. Als hij iets doet, doet hij het altijd goed en met volledige overgave. Guy reed in 2023 maar liefst 2.384 km SITRAPI kilometers. Patsy mag zich al beginnen verlekkeren! 

Ons eerste seizoen loopt nog tot 1 maart 2024 en we houden jullie verder op de hoogte!