A: Emma (4) – Lisse (1) – Xander (1) – Joppe (3)

V: June – Zoë (4) – Nick (1) – Arne (1)

Invallers: Krikry (1) – Dante

Een avondwedstrijd op een woensdag midden oktober, dat kan al wel eens tegenvallen, maar wij werden getrakteerd op een zwoele nazomeravond en bijna 20 graden. Toch zakten we met een bang hartje af naar Wilrijk, want je weet, als je in de hoek zit waar de klappen vallen …

Het weer inspireert de beide ploegen in de aanvangsfase en Joppe doet direct wat hem gevraagd is, scoren. Samen met Zoë zorgt hij ervoor dat er na 10 minuten wedstrijd een 4-4 op het bord staat. Zonder echt goed te spelen blijft Sikopi/Chase wel gestaag doelpunt na doelpunt maken, terwijl de afwerking van Scaldis rampzalig is. Niettegenstaande regelmatig knappe aanvallen en veel kansen zal de oudste club van het land niet meer scoren in de eerste helft. Zelfs het missen van twee strafworpen deert Sikopi/Chase niet om uit te lopen tot een ruststand van 4-9.

Na de rust maakt Emma heel snel het eerste Sikopi/Chase doelpunt, maar dan vallen wij 10 minuten lang volledig stil, terwijl de dames van Scaldis aan de achterstand beginnen knagen om de stand op 7-10 te brengen. De coach grijpt in en brengt Krikry voor Lisse, maar het blijft moeilijk lopen en de doelpunten vallen niet meer. Scaldis kruipt terug tot 10-11 en je ziet de paniek bij de spelers toeslaan. We gaan dit toch weer niet opnieuw wegegeven ? Dante (terug, 10 jaar na zijn laatste officiële competiewedstrijd) wordt gebracht voor Joppe, zodat onze youngster even kan resetten en Xander ook kan gaan aanvallen. Sikopi/Chase behoudt nu de rust, zal het spel vertragen en naar de echt goede kansen zoeken. Deze spelwijze loont en Krikry, met een mooie doorloopbal, Zoë met twee verre schoten, Emma nog maar eens vanop de vrijworplijn en de terug ingekomen Joppe, zorgen ervoor dat we de overwinning en de kostbare punten mee naar Linkeroever nemen.

Oef ! Door deze overwinning houden we Ganda, Minerva en Scaldis achter ons in de stand. Na de zaal zullen we evenwel waakzaam moeten blijven en naar beneden moeten blijven kijken, want de marges zijn niet groot. Vandaag trokken Zoë, Emma en Joppe ons over de streep samen met een zeer sterk reboundende Arne en Xander, maar eigenlijk deed iedereen zijn job en dat oogt al beter met het oog op de zaalcompetitie, die start op 9 november.

Met de versterkingen (op komst), de gekwetsten die hopelijk snel terugkeren en het weergaloze vrijworp-wapen Emma (vandaag 4 op 5) hebben wij er alle vertrouwen in.