Sikopi/Chase brengt zichzelf in moeilijke papieren

A: Emma (4) – Lisse (1) – Xander (1) – Toon

V: June (1) – Zoë – Nick (4) – Arne (3)

Invallers: Joppe (1) – Enya

Vorige week heb ik de wedstrijd op Riviera (25-14 verlies) niet gezien, maar ik hoorde dat het niet goed was. De verdediging zou rampzalig geweest zijn en zonder Emma (6 doelpunten) was de afstraffing nog wat groter geweest. Erger was misschien wel dat, na Bette, nu ook Kobe uitgevallen is met een knieblessure. Voor beiden wachten we nog op de MRI om het verdict te kennen.

Het was dus bang afwachten wat we er van zouden bakken tegen Minerva, op papier een haalbare kaart en een rechtstreekse concurrent voor de dure punten. De eerste helft gaat gelijk op en we gaan rusten met een 10-12 stand, na doelpunten van Emma (4), Nick (3), Xander, June en Arne. Een moeilijke tweede helft dient zich aan, want Minerva is gretiger in de duels en heeft minder kansen nodig om te scoren.

In het begin van de tweede helft mist Minerva vanop de stip de kans om op een driepuntenkloof te komen en na negen minuten hard werken kunnen Nick en Arne de bordjes terug gelijk hangen. Dan missen we een strafworp en gaat het licht even uit bij Xander, met een gele kaart en 10 minuten op de strafbank tot gevolg. Zijn vervanger, Joppe, werkt hard en Lisse zal ons, voor het eerst sinds de 3-2, met een ver schot eindelijk terug op voorsprong zetten (13-12).

Op negen minuten voor het einde toont het scorebord 15-15, wat betekent dat er door beide ploegen bijzonder zwak is afgewerkt (acht doelpunten door beide ploegen samen op 24 minuten korfbal) en dat het er nu op aankomt wie het koelbloedigst blijft in de slotfase en wie de juiste keuzes maakt. Dat blijkt Minerva te zijn en Sikopi/Chase zal in die laatste negen minuten niet meer scoren en ook nog een strafworp missen.

Waarom loopt het weeral verkeerd af ? Voor een deel zal het de onervarenheid zijn van deze erg jonge groep, voor een deel de gebrekkige afwerking (vandaag slechts 14 %), voor een deel de manke verdediging. Allemaal zaken waaraan gewerkt kan worden. Ik zie toch ook een gebrek aan grinta. Met het uitvallen van Kobe is er alleen nog Xander (soms ietsje teveel) die een echte vechtersmentaliteit toont. Als de ballen niet van alle kanten binnenvallen, moeten we harder durven knokken, alle acht op het veld.

Woensdagavond moeten we in onze laatste veldwedstrijd punten pakken op Scaldis of de situatie begint er benard uit te zien voor het vervolg van de veldcompetitie. Hopelijk recupereren we onze ziekenboeg (waarin ook Flint is verzeild geraakt) tegen de zaalcompetitie.