Tornooi U9 Sparta Ranst 5 oktober 2024

Onze leeuwen en leeuwinnen verzamelden rond 10u op het veld van Sparta Ranst. Heerlijk ouderwetse nostalgie, een echt weiland tussen de maisvelden door. Ook de zon liet zich deze keer niet kennen en scheen volop op de 3 klaargezette terreinen.

Deze week speelden we met 2 ploegen en werd er door onze coaches Lars en Tom fel geroteerd zodat iedereen aan voldoende spelminuten kwam. Elke ploeg kreeg 4 wedstrijden voorgeschoteld. Hieronder een sfeerverslag van enkele van deze wedstrijden.

Sikopi 1 – Minerva: 3 - 1

Sikopi (Jerome, Vince, Luka en Sue) startte sterk en Vince kreeg meteen een aantal kansen na sterk rouboundwerk van Jerome. Toch was het Sue die de openingstreffer voor haar rekening nam. Na deze treffer kwam Minerva meer in de wedstrijd en kon dit ook verzilveren met een doelpunt. Gelijk met de rust zou je denken, maar Vince dacht er anders over. Een prachtige rebound en dito shot leverde de 2-1 voorsprong op met de rust. Seppe viel in voor Jerome na rust. Voor hem zijn eerste wedstrijd en meteen deed hij dat goed. Sikopi bleef druk zetten en na een steal van Luka en score van Vince stond de 3-1 eindscore op het bord.

Riviera/Meeuwen – Sikopi 2: 0 - 2

Sikopi 2 (Lexie, Seppe, Luka en Tristan) had veel balbezit in de openingsminuten maar veel kansen leverde dat niet op. Nadien kwam Riviera/Meeuwen beter in de wedstrijd maar Lexie en Tristan stonden pal in verdediging. Net voor rust kon Luka uitpakken met een prachtig afstandshot, goed voor de 0-1. Riviera/Meeuwen wou meteen terug slaan maar Seppe pakte uit met een prachtig blockshot! Na rust vielen Luna, Sue en Jerome in. Het bleef spannend tot het einde door de krappe voorsprong. Uiteindelijk kon Jerome voor de verlossing zorgen na knap samenspel van Luna en Sue.

Sikopi 2 – Minerva: 3 -0

Sikopi 2 trad aan met Lukas, Jerome, Brianna en Emilia. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Sikopi hier maar met 1 doel was… Emilia met een prachtig shot dat jammer genoeg net niet erin ging. Sikopi duwde door en na nog een shot van Jerome kon Lukas de rebound nemen en afwerken. Minerva was echter niet onder de indruk en begon stevig weerwerk te bieden. Na een rebound van Brianna kon Lukas Jerome lanceren op de fast-break. Die maakte het heerlijk af met een prachtig shot. 2-0 was de ruststand. Na rust kregen we het zelfde wedstrijdbeeld. Minerva viel aan en Sikopi speelde op de counter. Uiteindelijk kon Lukas de eindstand vastleggen met een inloper.

Sikopi 1 – ASKC 2: 1 – 2

Tristan, Luka, Vince en Sue moesten hard werken in de openingsfase want die werd gedomineerd door ASKC. Gelukkig stond onze verdediging goed en kon Sikopi de aanvalstormen van ASKC weerstaan. En dan, plots uit het niets, Vince met een prachtig shot dat zelfs geen mand raakte. Totaal tegen het spelbeeld in stonden we voor. Het gaf wel vertrouwen aan onze 4 krijgers want plotseling werden de rollen omgedraaid. Nu was het Sikopi die de wet dicteerde. Helaas zorgde die druk niet tot een 2de doelpunt.

Na rust kwam ASKC herboren uit de spreekwoordelijke kleedkamer. Ze voerde de druk op en na 2 minuten tijd was onze voorsprong veranderd in een 1 - 2 achterstand. Beide ploegen werden moe en het tempo viel stil. De wedstrijd modderde aan maar Sikopi had nog een eindsprint in petto. Sue met de steun voor Jerome die zijn inloper net zag naast gaan. Even later hetzelfde scenario met dezelfde hoofdrolspelers maar deze keer trachtte Sue af te werken. Het resultaat was spijtig genoeg ook hetzelfde zodat ASKC met de overwinning mocht blinken.

Sikopi 2 – Leuven: 1 - 2

Maxime, Lexie , Noah en Seppe begonnen aan de laatste wedstrijd. Leuven pakte echter uit met een verschroeiend tempo. Onze krijgers waren telkens een stap te laat en het werd al gauw 0 – 2 voor Leuven. Gelukkig kon Maxime verschillende ballen onderscheppen en maakte hij ook nog eens de aansluitingstreffer. Nu kwamen ook Seppe, Noah en Lexie in hun spel door snel te passen. Maar niet veel later klonk het rustsignaal al.

Na rust kwamen Brianna, Emilia en Lukas op het veld samen met Lexie. Leuven zette weer veel druk maar onze meisjes lieten zich niet kennen in verdediging terwijl Lukas op zoek ging naar de gelijkmaker. Helemaal op het einde draaide Brianna zich nog knap vrij maar haar shot zoefde net naast. De eindstand was tevens de ruststand.