Sikopi/Chase laat zich de punten afsnoepen door efficiënt Leuven

A: Emma (1) – Lisse (4) – Arne (2) – Kobe (1)

V: Vero (1) – Zoë (1) – Nick (3) – Xander (2)

Invaller: Enya

Na een bekerwedstrijd op vrijdagavond tegen een oppermachtig Boeckenberg (30-14 verlies) moest Sikopi de rug rechten tegen Leuven, dat op papier toch verzwakt zou moeten zijn, na het vertrek van de broertjes Struyf.

We beginnen evenwel met een domper, want Bette heeft terug last van de knie, probeert nog wel 2 minuten, maar kan niet verder spelen en wordt onmiddellijk vervangen door Vero. De ploegen tasten mekaar een paar minuten af tot Emma naar de vrijworpstip mag en Sikopi/CHASE op voorsprong zet. De dames van Leuven scoren onmiddellijk twee maal tegen en zij zullen dit de eerste helft blijven doen. Zeven damesdoelpunten aan zijde van Leuven tellen we de eerste helft.

De ploegen houden mekaar de eerste twintig minuten van de wedstrijd in evenwicht. Vero scoort een slim goaltje onder de korf. Arne schiet van ver binnen, Nick scoort van op de stip, Lisse en Zoë met een doorloper om de stand op 6-6 te brengen. De Leuvense coach maakt gebruik van een time out om een en ander bij te sturen en duidelijk meer op de dames te gaan spelen. Die dames maken daarop 4 doelpunten na elkaar waarvan 3 inside. Met nog een schot van een heer staat Sikopi/CHASE plots 5 punten in het krijt. Vlak voor rust kan Lisse nog milderen, maar we gaan wel degelijk rusten met een 7-11 stand.

Net als in de eerste helft is Sikopi/CHASE wel de betere ploeg, maar afwerkend lukt er weinig. Vooral het vak van Nick moet heel hard werken voor een doelpunt, want vanop afstand scoren lukt niet. Bij een 10-12 stand komt Enya in voor Vero om meer shotkracht in dat vak te krijgen, maar ook Enya’s mooie shots en drie doorlopers gaan er niet in. We missen nog een stip en de spelers worden er moedeloos van. Xander blijft evenwel de korf bestoken en uiteindelijk vallen er twee schots na elkaar binnen. Lisse scoort dan haar vierde van de namiddag om de 14-15 op het bord te zetten, met nog 11 minuten op de klok. Plots kan alles nog, maar de afwerking laat ons weer compleet in de steek. Leuven speelt rustig naar de beste kansen en controleert de wedstrijd uit naar een 15-18 eindstand.

Dit verlies had niet mogen gebeuren. Sikopi/CHASE was de betere ploeg, had de meeste kansen en de meeste rebounds, maar scoren lukte niet. We nemen in totaal 134 doelpogingen en werken dus af aan een schamele 11,2 %. Van buitenuit (shots verder dan 5 meter) gooien we 8/103, oftewel 7%, korte kansen 2/14 en inlopers 2/10. Als we dan ook nog twee strafworpen missen gaan we met deze cijfers geen wedstrijden winnen. Dit is duidelijk een vertrouwenskwestie. Als we in de eerste helft slechts twee afstandshots kunnen binnengooien, dan kruipt dat in de hoofden van de spelers.

Het goede nieuws is dat deze ploeg het wel kan. Het vertrouwen zal terug komen. Bette had al laten zien tegen Boeckenberg (4 doelpunten) dat ze er terug staat en ze zal ook terugkomen uit deze blessure.