Sikopi/Chase moet de punten in de kempen laten

A: Emma (4) – Lisse (2) – Arne (4) – Kobe (2)

V: Bette (2) – Zoë – Nick (2) – Xander (4)

Invaller : Toon

In het recente verleden waren de confrontaties met Vobako altijd net wel of net niet en ook nu was het niet anders. Twee ploegen aan elkaar gewaagd en een volledige wedstrijd nek aan nek.

Met 2 vrijworpen, een shot en een strafworp van Emma, 3 identieke korte kansen van Xander achter de korf na rebound, een shot van Arne (het eerste van de wedstrijd) en een shot van Lisse, staan we vijf minuten voor de rust met een gelijke stand van 9-9. Vobako zal nog twee keer scoren om te gaan rusten met een 11-9 op het bord. Opvallend is dat 9 Vobako-doelpunten van de dames kwamen.

In de tweede helft blijven de ploegen mekaar in evenwicht houden tot 13-12 en dan lopen de combinaties plots stroever bij Sikopi/Chase. Gedurende 7 minuten scoren we niet meer en Vobako loopt uit tot 17-12. Kobe, Nick en Bette proberen de situatie recht te zetten en we trekken terug bij tot 17-15, maar de aanvallen van Sikopi/Chase gaan steeds moeilijker.

Met nog 15 minuten op de klok beslist de coach om Xander en Arne van vak te wisselen, misschien in de hoop om terug snellere combinaties te zien tussen Xander en Kobe, zoals afgelopen vrijdag tegen Neerlandia. In eerste instantie heeft dit effect en Kobe en Nick scoren snel na elkaar elk hun tweede van de namiddag, maar dit is te weinig van onze spitsen. Vijf minuten voor tijd is Vobako uitgelopen tot 21-17. Het wedstrijdeinde wordt weer bitsig langs beide kanten en Arne en Bette brengen ons terug tot twee punten verschil op drie minuten van het einde. Intussen moest Xander wel naar de bank met een gele kaart en begint Vobako de wedstrijd uit te vriezen. Er wordt echt niet meer naar een kans gespeeld, maar de scheidsrechters laten begaan. Pas nadat elke Sikopispeler inzakt zal Vobako naar de mand gooien … en scoren. Lisse zet in het absolute slot nog een strafworp om en Vobako scoort de laatste van de namiddag. Sikopi/Chase blijft gefrustreerd achter, want het had anders kunnen lopen. Revanche in de zaal.