A: Emma (4) – Lisse (4) – Arne (1) – Kobe

V: Bette (2) – Zoë – Nick (3) – Xander (2)

Invallers : Toon (1) – Joppe – June

Deze keer een perfect korbalweertje op Linkeroever om Scaldis te ontvangen. Dit Scaldis had zich vorig seizoen nipt in Promoleague kunnen handhaven en was dus zeker een haalbare kaart.

Sikopi/CHASE start net als vorige week goed en komt 3-0 voor, maar we zien van in het begin van de wedstrijd een stug Scaldis, hard in de duels en met sterke dames (deze dames zullen 12 doelpunten voor hun rekening nemen). Halverwege de eerste helft staat er 5-5 op het bord. Sikopi/CHASE is in de eerste helft evenwel de betere ploeg, met de meeste kansen, de meeste rebounds en vooral onder impuls van Emma (met vier treffers in de eerste helft) gaan we rusten met een 11-7 voorsprong.

In de tweede helft krijgen we plots hetzelfde spelbeeld als vorige week, namelijk Sikopi/CHASE komt in één vak nog amper tot scoren. Bette met een shot en Nick met een penalty brengen Sikopi onmiddellijk na de pauze nog op een geruststellende zespuntenkloof, maar dan is het afgelopen voor dit vak. Gedurende meer dan 20 minuten in aanval en meer dan 40 doelpogingen gaat de bal er niet in.

Ondertussen knagen de dames van Scaldis gestaag aan onze voorsprong. Lisse zorgt met 3 mooie doelpunten telkens voor snelle vakwissels, zodat het vak van Xander steeds heel vlug terug in aanval komt. Op 15 minuten voor het einde is Scaldis teruggekomen tot 16-15 en grijpt de coach in. Toon komt in de plaats van Nick om te rebounden en Xander in de punt te laten spelen. Zoals gezegd brengt dit in eerste instantie geen soelaas, maar het andere vak verdedigt (zoals vorige week) sterk en na zes minuten zal Toon scoren met een korte kans achter de korf na rebound.

Met nog 9 minuten op de klok staan we terug 2 doelpunten voor (17-15) en moeten we dit uitspelen. Helaas krijgt ook het andere vak nu de bal niet meer door de korf en Sikopi/CHASE gaat slecht om met de druk. Scaldis maakt op 7 minuten van het einde de aansluitingstreffer, het spel wordt bitsiger en er valt een gele kaart voor Scaldis. De scheidsrechters zijn de nieuwe aanpassingen in het reglement vergeten en sturen de Scaldis speler niet onmiddellijk naar de bank (voor 4 minuten). Tumult alom en potjes die overkoken. In het heet van de strijd mist Sikopi/CHASE dan een strafworp, terwijl er in verdediging een domme strafworpfout wordt gemaakt, die Scaldis wel benut om de bordjes gelijk te hangen met nog twee minuten op de klok.

In het absolute slot krijgt Bette ook nog een gele kaart, waarna de scheidrechters prompt het spel terug op gang fluiten zonder dat Sikopi de wissel heeft kunnen doorvoeren. Weer tumult. Als slotakkoord zal de ene scheids in de laatste seconden van de wedstrijd een strafworp fluiten na een doorbraak van Joppe, terwijl de andere scheids in diezelfde actie de wedstrijd affluit. In overleg beslissen ze dan maar dat de wedstrijd beëindigd is.

Het was een beschamende vertoning van de scheidsrechters, doch dit is geen excuus voor de tekortkomingen van Sikopi. Deze wedstrijd moest altijd gewonnen worden, maar de afwerking liet ons een tweede week op rij in de steek. In de tweede helft scoren we aan een schamele 10%, waarmee je geen wedstrijden kan winnen. Een lichtpuntje was Lisse. Deze youngster heeft haar talent laten zien, krijgt het vertrouwen van de heren in haar vak, die hard voor haar gewerkt hebben en is een sterke aanwinst voor deze ploeg.