Ganda A – Sikopi/CHASE A 8 – 13

A: Nick (4) – Xander (1) – Bette (1) – Zoë (1)

V: Arne – Kobe (2) – Emma (2) – Lisse (1)

Invallers : Joppe (1) – June – Vero

Het was zo een namiddag waarop de weerman waarschuwt om in de schaduw te blijven, veel te drinken en zeker geen fysieke inspanningen te doen. In Gent werden de korfballers het kunstgrasveld opgestuurd om een wedstrijd te spelen in 32 graden in de schaduw. Op het veld was evenwel geen sprietje schaduw zodat de temperatuur in de zon opliep tot ruim boven de 40 graden.

Deze extreme omstandigheden zorgden voor een vreemde wedstrijd, met een heel laag tempo en een bijzonder laag afwerkingspercentage. Sikopi zal 13 doelpunten scoren op 111 kansen, oftewel afwerken aan net geen 12%. Niettegenstaande extra drinkpauzes werden verschillende dames onwel en dienden ze vervangen te worden en was iedereen letterlijk compleet uitgeput tegen het einde van de wedstrijd.

Bij aanvang van de wedstrijd heeft Sikopi nog niet veel last van de warmte. Nick, Xander, Emma en Kobe zetten in de eerste zeven minuten een droge 0-4 op het bord. Sikopi/Chase is duidelijk de betere ploeg en Ganda komt moeilijk tot kansen. Pas in de 12de minuut zal Ganda een eerste keer scoren. We zien nog mooie inlopers van Zoë (die foutief wordt afgestopt en de penalty omzet), Emma en Bette. Sikopi/Chase controleert de wedstrijd tot Nick in minuut 27 de 2-8 scoort. Waarschijnlijk is het dan de warmte die zich laat voelen, maar het scoren lukt Sikopi niet meer. Ganda zal nog twee doelpunten maken zodat we gaan rusten met een 4-8 stand in het voordeel van Sikopi/Chase.

De verfrissingen van de pauze brengen geen beterschap voor Sikopi/Chase. Heel moeizaam scoren we in de 5de minuut, maar een tweede doelpunt valt niet. Pas in de 11de minuut zullen de vakken draaien na een goal van een Ganda dame. Lisse scoort in de eerste aanval van haar vak meteen, maar ook in het ander vak valt een snelle goal, zodat het vak van Nick na 1 minuut verdedigen weer in aanval komt.

De wil is er nog wel en Xander pakt de rebounds, maar heel dat vak zit letterlijk dood en wordt zachtjes gebraden onder de loden zon. Nick kan in de 17de minuut zijn vierde nog binnen gooien, maar het vak is op. Als Kobe met een ver schot opnieuw de vakken snel laat draaien, is het tijd voor de coach om in te grijpen. Xander mag blijven rebounden maar de drie anderen hebben alles gegeven en zijn intussen gebakken zombies en worden vervangen door Joppe, June en Vero. Met nog 5 minuten op de klok moet de Sikopi/Chase de 8-12 vasthouden. De instructies van de coach worden goed opgevolgd en het vak van Arne staat (al heel de wedstrijd trouwens) zeer solide te verdedigen. Tot frustratie van Ganda gaat de bal rond en de tijd tikt weg. Het uiteindelijke inzakken van Ganda laat Joppe toe om ook zijn doelpunt mee te pikken en vinden de scheidsrechters het tijd om een einde te maken aan het lijden.

Voor de toeschouwers was het een draak van een wedstrijd en voor de spelers was het een lijdensweg in een extreme temperatuur, maar de punten worden meegenomen naar Linkeroever.