27/01/2022 - SIKOPI/CHASE onderstreept haar sportieve ambitie door het aanstellen van Rudy Ramaekers als ‘manager kern’. Chris Van Put, Adri Van Bavel en Mike Gils worden door hem aangesteld als trainerstrio om Sikopi/Chase opnieuw naar de topleague te loodsen. Dat Sikopi/Chase ambitieus is werd al aangetoond tijdens het “korfballoze” seizoen 2020-2021: onder leiding van Rudy Ramaekers en Patrick Bosschaert werd een talentontwikkeling opgezet met talentvolle speelsters en spelers uit kern en jeugd. Deze enthousiaste groep kwam toen 3 à 4 keer per week samen om te trainen en kracht, coördinatie en korfbaltechnische competenties te verbeteren. Sikopi/Chase wil extra verantwoordelijkheid geven aan Rudy en stelt hem daarom vanaf 1 juni 2022 aan als ‘manager kern’. Op deze manier krijgt Rudy de volledige eindverantwoordelijkheid over het sportieve beleid van de kern, binnen een afgesproken budgettair kader. 


Sikopi/Chase hoopt zo ook de coördinatie met en doorstroming van de talentontwikkeling naar de kernploegen te verbeteren. Concreet zal onze kern volgend seizoen 3 keer per week trainen en zal er op de 2 andere dagen een aanbod talentontwikkeling zijn. Spelers die dus 5 keer per week wensen te trainen, kunnen dit dus binnen de werking van Sikopi/Chase doen. Rudy Ramaekers heft jarenlange ervaring in de korfbalwereld en is ook absoluut geen onbekende voor Sikopi.

In de jaren ’70 was hij actief als speler bij Mercurius en jeugdtrainer bij diverse teams. In deze periode voltooide hij ook zijn opleiding tot trainer-A. Later, in de jaren ’80 bouwde Rudy zijn trainerscarrière verder uit, met ook verschillende zeer succesvolle passages bij Sikopi (meermaals landskampioen op zowel het veld in de zaal als in de bekercompetitie). Het absolute hoogtepunt voor Rudy bij Sikopi (tot nu toe) behaalde hij in 1991, toen hij als Technisch Directeur mee zorgde voor de Europacupoverwinning in Lissabon. Daarnaast begeleidde Rudy ook verschillende nationale teams en behaalde hij een gouden medaille met België en twee bronzen medailles (Engeland, Duitsland) op het WK. In de jaren ’90 startte hij een talentontwikkeling op in opdracht van de KBKB, waar ook verschillende Sikopi-spelers en speelsters voor werden uitgenodigd.

Sikopi is dan ook zeer verheugd dat Rudy zijn engagement voor Sikopi/Chase nog wil versterken door aan de slag te gaan als ‘manager kern’. De eerste taak van Rudy Ramaekers was het samenstellen van een nieuw trainerstrio voor het seizoen 2022-2023, gezien de samenwerking met Andy Gilles in onderling overleg volgend jaar niet wordt verdergezet. We willen Andy met de ganse Sikopi-familie nu al bedanken voor zijn inzet de afgelopen twee jaar. Andy nam onze kern over in een moeilijke periode, na het stoppen van enkele vaste waarden én in volle coronaperiode. Hij wist van onze kern opnieuw een zeer hecht team te maken. Rudy kwam al snel met enkele voorstellen en Sikopi/Chase is dan ook zeer verheugd dat Chris Van Put volgend seizoen aan te stellen als T1. Ook zijn we heel blij dat Adri Van Bavel zijn engagement verderzet.

We zijn ervan overtuigd dat we met dit trainersduo heel wat korfbalkennis en -ervaring binnenhalen en dat onze jonge talenten alle kansen zullen krijgen zich verder te ontplooien. Ook Chris Van Put is geen onbekende voor Sikopi/Chase: hij deed zijn eerste ervaringen als trainer op in de jaren ’90, als jeugdtrainer bij onder andere Minerva en Mercurius. Zijn carrière als kerntrainer startte als T2 bij onder andere Espero en Borgerhout, om dan later als T1 bij AKC, Sikopi en opnieuw Borgerhout. Ook was Chris lange tijd actief bij de KBKB, onder andere als trainer van nationale jeugdteams en als technisch directeur. Tussen 2009 en 2012 ging Chris aan de slag bij de Nederlandse club Tjoba. De laatste opdracht die Chris vervulde was als A-trainer bij Scaldis. Sikopi/Chase is daarom zeer verheugd dat Chris na enkele “sabbatjaren” opnieuw de uitdaging wil aangaan om van onze talentvolle, jonge spelersgroep opnieuw een vaste waarde te maken in het Belgische korfbal.

Adri Van Bavel heeft nog minder introductie nodig op Sikopi/Chase: hij startte zijn coaching carrière in Nederland, bij Volharding en Blauw-Wit. Nadien werkte Adri lange tijd als T1 bij Temse en als T2 bij Voorwaarts. Na enkele seizoenen bij Scheldevogels in Nederland keerde Adri vorig jaar terug naar zijn roots op Sikopi. Onze kern is zeer tevreden over de samenwerking met Adri en onze B-ploeg staat momenteel los eerste in de rangschikking. We zijn dan ook zeer blij dat Adri deze succesvolle samenwerking ook volgend seizoen wil verderzetten.

Als derde vervolledigt Mike Gils ons trainerstrio. Voor Sikopi/Chase wel een nieuw gezicht, maar voor Rudy helemaal niet: Mike is een zeer gedreven jeugdtrainer, die ondertussen zijn B-diploma behaalde. Hij trainde jeugdteams bij Rijko, Kwik, Spartacus en is momenteel trainer bij de U17 van AKC. Mike is ook zeer enthousiast over het project van Rudy bij Sikopi/Chase en wij zijn dan ook heel blij om zo’n gepassioneerde trainer aan onze staff te kunnen toevoegen.

Sikopi/Chase is ervan overtuigd met dit team, aangevuld door kinesist Joachim Marks en video-analyst Mario Bernard, onze kern de komende jaren te kunnen klaarstomen voor een nieuw topleague-avontuur.