28/04/2022 - We vernamen het droevige nieuws over het overlijden van Staf Vyt. Staf was gedurende tientallen jaren de verzorger van onze Sikopi kern & jeugdploegen. Staf is de vader van Marc Vyt & Danny Vyt, schoonvader van Nancy Janssens en opa van Yannick Vyt, die allen jarenlang op Sikopi hebben vertoefd.
Hendrik "Staf" Vyt werd geboren in 1932 en kwam in de glorieuze jaren '80 bij Sikopi terecht. Staf volbracht de taak van verzorger met de allergrootste toewijding. Elke training en elke wedstrijd was Staf steevast als eerste aanwezig om de nodige verzorging, taping & massages uit te voeren bij de spelers. Hij was een geëngageerd lid van onze club en zijn vrouw Simonneke vergezelde hem bij alle wedstrijden.

Staf was niet enkel verzorger voor de kern. Als één van onze jeugdploegen een finale behaalden was Staf er graag bij om de jonge talenten zijn zorgen te voorzien.  Zijn rol ging verder als verzorger. Op de massagetafel (met zijn stevige handen) kon je bij hem je zorgen bespreken. Hij stond altijd voor je klaar. Atijd klaar voor een grap of een grol. Altijd betrokken. Deze houding moet hem veel voldoening hebben gegeven, want hij deed het super lang. Steeds met het grootste plezier. Hierdoor bleef hij ook jong.  De laatste keer dat Sikopi kampioen van België werd in de veldcompetitie in 2012 was Staf nog actief. Hij was toen 80! Zoals Staf maken ze er geen meer, wordt dan gezegd, maar in dit geval klopt dit ook. Hij wou geen moment op Sikopi missen maar wij zullen hem heel hard missen.
Bedankt Staf!