17/07/2022 - Finale World Games korfbal Nederland – België 23-12. De Belgian Diamonds hebben voor de 9de keer zilver gepakt op de Wereldspelen, Nederland was andermaal te sterk: 23-12. De Belgen hadden het erg lastig om onder de druk van Nederland uit te komen en dus werd het hard zwoegen om tot een kans te komen. Het minder aantal kansen kon echter ook niet goed gemaakt worden met een hoog afwerkingspercentage, dus was het vanaf het begin achtervolgen geblazen voor de Diamonds.

De wedstrijdcijfers: België 12 uit 67 en Nederland 23 uit 87 pogingen.

 


Na het eerste kwart stond er al een stevige 7-1 op het bord, nadien lagen de scores iets dichter bij elkaar (4-3, 7-4 en 5-4) maar Nederland toch redelijk afgetekend naar goud op de Wereldspelen. De Diamonds hebben het zilver zeker verdiend na de thriller in de halve finale tegen Chinese Taipei.

Op het einde van de wedstrijd was er nog een moment om afscheid te nemen van enkele belangrijke internationals. Aanvoerder Jari Hardies (69 caps), Julie Caluwé (61 caps) en Brent Struyf (42 caps) zeggen het internationale korfbal vaarwel.

Aanval: Julie Caluwé (1) - Amber Engels - Lars Courtens - Jari Hardies

Verdediging: Lisa Pauwels (1) - Saar Seys (3) - Kian Amorgaste (5) - Lennert Impens

Wissels: Shiara Driesen - Brent Struyf (2) - Jordan de Vogelaere - Lauren Denis